Stort tack artister och besökare!

  För 2019 års

 Vasaspel

  och VasaVeckor i Strängnäs


Video
Nya Vasaspelet är en spännande föreställning med flera bottnar om några av de mest omvälvande dagarna i Sveriges historia. Med dramatik, humor, musik, dans och sång ger vi liv åt Gustav Vasa och hans dramatiska samtid.

Nya Vasaspelet


Kära publik!

Huvudperson i denna föreställning är Gustav Eriksson Vasa, men han medverkar endast i den allra sista scenen. Vi har i stället valt att visa spelet kring kungavalet: köpmännens intrigerande, adelns manipulerande, kyrkans agerande och allmänhetens undringar och gissningar.

För att få en framåtsyftande koppling till Sveriges nutid bjuder vi in olika personer, mer eller mindre kända, till föreställningarna för att spela Gustav Vasa. Med dessa representanter för ett modernt Sverige vill vi tydliggöra vilka kliv historien tagit i vårt lands utveckling sedan Gustav Vasas tid.

Dramatikern och regissören Charlotta Huldt har gjort en djupdykning i dåtidens skrifter, och utifrån sina fynd har hon med författarens frihet skapat ett spel, som visar oss hur människor kan ha haft det i Stockholm den 7 november år 1520 och i Strängnäs den 6 juni 1523. Genom de allmänmänskliga tolkningarna kan vi också se paralleller till Sverige och världen 2018.

Under de två ”Vasaveckorna” då spelet framförs, kan vi år presentera ett kompletterande program, med renässansmusik samt samhällsreflekterande och historiska event över hela kommunen, se länk: VasaVeckorna.

Varmt välkommen till Nya Vasaspelet och VasaVeckorna!

Styrelsen VasaspeletAdress Tele E-post Bankgiro web design
Vasaspelet i Strängnäs
c/o Lasarettsgränd 3
645 30 STRäNGNäS
- info@vasaspelet.se
899-0574
Copyright © www.vasaspelet.se 2015